Waar liggen Europa’s grenzen? — op NPO 2 extra & NPO Start

Aan de grens van Bosnië-Herzegovina leven migranten in onmenselijke omstandigheden. Met regelmaat worden zij door de grenspolitie op gewelddadige wijze uitgezet.

Waar liggen Europa’s grenzen? (documentaire) wordt uitgezonden op NPO 2 extra en is te streamen op NPO Start. Bekijk de documentaire op 7 December, NPO2 extra om 21:55 – 22:20

NPO 2 EXTRA ·7 December ·21:55 – 22:20

Aan de grenzen van Europa zitten duizenden vluchtelingen in moeilijke omstandigheden. Ze willen aanspraak maken op een asielprocedure maar lopen vast in een web van geweld, uitbuiting en worden systematisch gedeporteerd door Europese politie diensten. Mensen raken verstrikt tussen wal en schip waardoor ze nergens meer heen kunnen en verstoten blijven van elke vorm van hulp. Het project is een samenwerking tussen filmmaker Daimon Xanthopoulos en fotograaf Eddy van Wessel die deze schemerzones van Europa onderzoeken en de kijker meenemen in de levens van deze onzichtbare groepen mensen.