Europa’s grenzen?

Aan de grenzen van Europa zitten duizenden vluchtelingen in moeilijke omstandigheden. Ze willen aanspraak maken op een asielprocedure maar lopen vast in een web van geweld, uitbuiting en worden systematisch gedeporteerd door Europese politie diensten. 

De documentaire begint op de grens waar we getuige zijn van zo’n illegale deportatie en de mishandelingen zien die aangebracht zijn door de grenspolitie. We spreken een Nederlandse art die in het geheim mensen help en een Bosnische lerares Engels die mensen help met haar locale initiatief, maar we gaan ook mee op pad met een gezin, in het diepst van de nacht de grens over en spreken jongeren die al jaren onderweg zijn over hun dromen. Het project is een samenwerking tussen het bekroonde duo, filmmaker Daimon Xanthopoulos en fotograaf Eddy van Wessel die deze schemerzones van Europa afreizen en de kijker meenemen naar de schrijnende en onzichtbare verhalen van deze mensen. (film volgt na publicatie)